Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli kabát trend!!

2008.11.27

A hidegebb őszi-téli napokon már nem elég a pulóver. Kabátot kell vennünk. A megfelelő kabát kiválasztásánál elsősorban az időjárás a döntő, de lényeges szempont az alkat és a divat is.

A kabátok mellett a dzsekik is divatosak, bőrből, orkánból egyre megy. 

Az idén divat a kiskabát, a ballonkabát és a megkötős klasszikus is. A színskála is vegyes, a jól ismert őszi színek mellett jelen vannak a harsányabb színesebb darabok: lila, piros és a kék is.

 

 
 

 

 

 
 

Kapucnis, szőrmegalléros, állógalléros, vagy steppelt jöhet. A másik nagy divat, amit főleg a fiatal korosztály visel szívesen,  bronz, arany anyagból készült kabát, dzseki. De örök divat a fekete. Stílusukat tekintve sportos és szexis változatokat is lehet találni, csak bírja az ember pénztárcája.

 

 
 

 

 

 
 
 

Vannak elrugaszkodott árakkal dolgozó divatmárkák, de sok kellemes darabot találhatunk a megfizethető (C&A, New Yorker) márkák kirakataiban is.Az idei szezon darabjai között találunk igazán hűvös időket idéző szőrmebundát, vadon jellegű prémkabátokat, illetve a tollas változatok is betörtek a városi divat berkeibe.A művészi jelleget képviselő kabátok is igen trendik. Eredeti behajtások, absztrakt szabásvonalak, finoman kidolgozott szegélyek, magasított gallérok adnak művészi jelleget az őszi-téli kabátoknak.

 

 
 

 

 

 
 
 

Anyagok tekintetében a kasmír, a bunda, és a szatén is viszi a prímet. A szélsőségek és az extravagáns megoldások is szerephez jutnak, de legyünk óvatosak, ami a kifutón jól mutat, az nem biztos, hogy az utcán, és az iskolában is tetszést kelt! Az hogy kinek mi áll jól egyébként elsősorban alkat függvénye. Lássunk pár tippet, amire érdemes figyelni a legmegfelelőbb kabát kiválasztásánál! Akinek nagyok a mellei, de keskenyek a vállai, válasszon puffos ujjú kabátot, dzsekit.Ha erősebb a vállad, és a felső tested, viszont a csípőd és a lábaid vékonyabbak, ezt úgy tudod ellensúlyozni, hogy rövid fazonú kabátot vagy dzsekit divatos szűk szárú nadrággal párosítasz.

 

 
 

 

 

 
 
 

A nagy melleket leginkább V-kivágású ballonnal ellensúlyozhatod. Ha erősebb a testalkatod, kerüld a túl zárt kabátokat, amelyek túl rugalmatlan anyagokból készülnek.Ha vastag a karod és erős a vállad, ne válassz buggyos, rakott ujjú kabátot.Az apró mintákat, a szőrmét és a vastag szöveteket is kerüldd ez esetben.

 

 
 

 

 

 

 
 

Ne viselj kisméretű kiegészítőket, táskát, mert még nagyobbnak tűnik mellettük a kabátod!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.