Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavszi / nyári Divat!!!

2009.01.19

Még havas a táj itt-ott és az időjárás legmordabb arcát mutatja, de nem lehet elég korán felkészülni a kikeletre, a megújulásra, amikor ruhatárunk is felfrissül. Lássuk, mire számítsuk idén tavasszal?

A 2009-es tavaszi-nyári divat, ahogy már megszokhattuk a múltba mutat, nevezetesen a 70-80-as naív, de extravagáns vonalához. Teszi ezt úgy, hogy közben nagyon nőies, nagyon szexi és nagyon modern. Nőies, miközben semleges színekkel és geometriai formákkal operál, a jég árnyalatától a fém színekig, a geometriai formától a laza, bő nadrágokig, overállokig.

 
 
 

Azt mondanánk az alapdarabok áttekintése után, hogy ez az elmúlt évek legkevésbé nőies trendje, pedig koránt sincs így. Merthogy olyan formán kreálták meg a divattervezők ezeket a maguk nemében valóban nem előnyös, kevésbé nőies darabokat, hogy minden női alkat találja meg a magának legelőnyösebbet, miközben az apró, de kidolgozott részletek töltik meg nőies eleganciával a legutolsó fémes high-tech mértani formákat is.
 
 


Színeiben a tavaszi-nyári divatot a semleges színek – fehér-fekete-szürke – jellemzik, de ugyanakkor megtalálhatjuk benne a kiegészítő színek kombinációit és az azonos színek különböző árnyalatainak társítását. A ruhákat műanyag, kristály, flitter díszítések színezik, kiegészítőkben pedig továbbra is hódít a bizsu, a fémből vagy áttetsző műanyagból készült szupermagas sarkak, a nagy, hosszúfülű, lógó válltáskák.

Itt a háremnadrág!

Vékony felsőtestű hölgyeknek tökéletes viselet, mely kihangsúlyozza a derékvonalat, gondosan megmunkált testhez simuló derékrésze nadrágszíjjal vagy egyéb kiegészítőkkel díszíthető, variálható. Legjobb kombináció top felsőrésszel viselni vagy rövid kabáttal. Ha bő felsőrész mellett döntenénk mégis, fontos, hogy a derékvonal fedetlen maradjon, hogy a zsákhatást elkerüljük. Mindenképpen  magassarkú cipővel viseljük. Egyébként cipőben az idei tavasz nyár messze legmenőbb tippje az égigérő sarok (annak aki bírja).

Párosítsd a színeket!

 
 

Az idei tavaszi-nyári szezonban színcsoportokat párosítsunk: kék különböző árnyalatait, például királykéket türkizzel, rózsaszínt fuksziával, meleg színeket meleg színekkel, mint például narancssárgát pirossal, a hozzá választott kiegészítő (cipő, öv) ebben az esetben viszont semleges szín legyen. Amennyiben az extravagánsabb viseletet kedveljük, ellentétes színeket is kombinálhatunk kiegészítők tekintetében, de akár a ruha anyagának színeiben is (zöld-rózsaszín, zöld-sárga párosításokkal)

Irány az Űr!

Ez a vonulat sem újdonság. A hatvanas évek filmjeiben több sztár jelenik meg hasonló stílusú futurista viseletben, de az adott időszakban a  kifutókon is gyakran fellelhetjük  a stílust - André Courreges 1965-ös kollekciójának például "moon girl" volt a neve.  Anyagában PVC, vonalaiban mértani formák jellemezték a fehér, szürke, ezüst színkombinációjú kollekciókat, mely színek a 2009-es tavaszi-nyári trendet is uralják. Az űrbéli vonal inspirálta többek között Pierre Cardin kollekcióját, Karl Lagerfeld futurista színeit és vonalait. 

 
 
 

Overállba be..

A kezeslábas az idei tavasz igazi újdonsága. Több divatház kollekciójában szerepel, többnyire bő alsórésszel, ultramagas sarkú cipővel kerülve el a trampli hatást. De használhatunk finomításként flittereket, vagy sportos kiegészítőket.   Különleges törzsi minták Ahogy a tavaly a flower power és a batikkolt minták, idén a törzsi geometriaii formák jelennek meg a kifutókon és a boltokban is. A törzsi minták és színek modern vonalakkal, luxus anyagokkal és kiegészítőkkel,hatalmas bizsukkal párosulnak. 

Az örök romantikus

 
 
 

A romantikus pasztell és virágminták azonban egyik szezonból sem hiányozhatnak. Erről több divatház is gondoskodott. Szupermini és hosszú-bő kivitelben is megtalálhatjuk mind a mindennapi viseletek, mind az alkalmi ruhák között, sokszor örvözve geometriai mintákkal is.  Anyagban a selyemzsorzsett, zsörszé és az organza is fellelhető ezek között a nőies, de ugyanakkor játékosan harmónikus alkotások között.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.