Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli hajdivat!

2008.11.14

Elérkeztünk az évnek ahhoz a szakaszához, mikor a nyár kezd emlékké homályosulni, és ezzel együtt eljött az ideje, hogy megújítsuk a frizuránkat! Milyen vágás, hosszúság, stílus lesz az idei őszi/téli szezonban a menő?

Megadjuk rá a választ. Nézzünk hát szét a rövid frizuráktól a fals tincseken keresztül a hullámokig, hogy megtaláljuk egyéniségünknek és ízlésünknek mi felel meg legjobban a hűvös évszakok trendjéből!

 

Frufruk és rétegek

 
 

 Éljenek a 80-as évek! - Fotó: so feminin

A frufru kiment a divatból? Tévedés! Ebben a szezonban új erőre kap a homlokba hulló tincsek divatja, feltűnő réteges vágással kiegészülve. Nagyon ’80-as évek, és nagyon trendi!

 

Kiknek ajánljuk?

 

A szép hajú lányoknak, nem túlságosan kerek arccal. Tanácsos sminkelni hozzá, mivel ez a vágás annyira domináns, hogy eltűnik mellette az arc.

 

Figyelem! Ez egy nagyon merész frizura, kifejezetten magabiztos egyéniségeknek.

 

Szelíd bubifrizura

 
 

 A laza tincsek nagyon komfortosak lesznek a
téli hónapokban - Fotó: so feminin

A nyáron Katie Holmes és Rihanna hódítottak bubifrizurájukkal. Az őszi-téli szezon bubija szelídebb, kevésbé strukturált vágással.

 

Kiknek ajánljuk?

 

Azoknak, akiknek hajuk még nem kezelhetetlenül vastag, valamint kifejezetten vékony. Az enyhe hullámok, különösen a frufru részen, szexisséget kölcsönöznek a frizurának.

 

Ez a fajta hajviselet a szögletes és a kerek arcúaknak egyaránt nagyon jól áll, még akkor is, ha arccsontjuk erős.

 

Hullámok és frufru

 
 

 Lányos bájjal hódítsunk? - Fotó: so feminin

Mint már említettük, a frufru nem ment ki a divatból, viszont kissé kerekebb formát kap ezen a télen, hullámokkal felturbózva.

 

Kiknek ajánljuk?

 

Ez, a ’70-es évekre emlékeztető stílus nagyon jó választás a viszonylag dús hajkoronával dicsekvőknek, valamint bárkinek, aki kifinomultságot szeretne tükrözni külsejével.

 

Ha pedig a maximumot akarjuk kihozni ebből a kislányos frizurából: hangsúlyozzuk szájfénnyel, rózsaszín orcákkal és Bridget Bardot-osan füstös tekintettel.

 

Ez az „épp most másztam ki az ágyból” frizura a legtöbb arcformához kiválóan passzol, kitűnő választás azoknak, akik imádnak a társaság középpontjában lenni.

 

Rockos séró

 
 

 Mutasd meg, ki az úr(nő) a háznál - Fotó: so
feminin

Idén ősszel ismét divatba jön a rocker feeling, ami a frizurák területén rövid, platina, kissé punkos módit jelent. Gondoljunk Agynessre Deynre, a felkapott brit modellre.

 

Kiknek ajánljuk?

 

Ez a laza, ám igen strukturált vágást igénylő frizura kifejezetten jól áll a pici, vékony arccal és hatalmas szemekkel rendelkező hölgyeknek, lányoknak.

 

Fényesen ragyogó rúzst válasszunk hozzá, rózsaszín arcpúdert és macskaszemeket a nőiesen szexis hatás érdekében.

 

A feltűnő, erős arcvonásokkal rendelkező hölgyek azonban jobban teszik, ha csak a magazinokban csodálják ezt a hajviseletet, mely a finom vonású magabiztos nőknek áll a legjobban.

 

Középhossz

 
 

 A középhosszú hullámok jó kis köztes
megoldást jelentenek - Fotó: so feminin

Visszatértek a közepesen hosszú frizurák! A 2009-es változat kifinomult rétegzést igényel az arc körül, ám nem a haj fő részén.

 

Kiknek ajánljuk?

 

A ragyogó, erős, gyönyörű hajjal rendelkező lányoknak.

 

Visszafogott sminkkel hordjuk, hogy ne vegyük el a glóriát mesés tincseinktől.

 

A félhosszú haj tuti nyerő télire. Különösen nagyszerű benne, hogy rendkívül sokféle frizurát készíthetünk belőle, és mindenféle kiegészítőkkel dobhatjuk fel, ha úgy tartja kedvünk. Ráadásul szinte minden arcformához tökéletesen illik!

 

Modern gomba

 
 

 Szereted a kicsit bolondos, retro érzést? -
Fotó: so feminin

A rövid hajak az idén lágyabbak és kissé borzosabbak, mint tavaly voltak.

 

Kiknek ajánljuk?

 

A dús, selymes hajjal rendelkezőknek, akik szeretik a könnyen kezelhető frizurákat.

 

Mivel a frufru a szemöldök felett végződik, bátran sminkelhetjük a szemet. A szemkontúr és a szemhéjpúder kötelező!

 

Kicsit emlékeztet a Beatles gomba frizurájára. Hordhatjuk egyenesen, hullámosan, bedúsítva. Erős, örök fiatal egyéniséget követel, és csodálatosan jól áll a pici arccal rendelkezőknek.

 

Hosszabbított tincsek

 
 

 A hosszú tincsek sosem mennek ki a
divatból - Fotó: so feminin

A mesterséges hajhosszabbítás idén se megy ki a divatból, sőt!

 

Kiknek ajánljuk?

 

Bárkinek, aki meri! Amíg az első ráncok meg nem jelennek, addig zöld út az arcot keretező hosszú tincseknek. Utána sajnos már nem túl előnyösek, mivel kiemelik a ráncokat.

 

Bármilyen színben, hosszúságban választhatjuk őket. Az apró termetű, törékeny nőknek viszont nem előnyösek, mivel megtörik külsejük egységét.

 

Apródfrizura

 
 

 Igen, felség? - Fotó: so feminin

Újra hódít az apródfrizura! Sminkkel ajánlott hordani, hogy ne vesszen el nőiességünk, ám elég egy leheletnyi festék, hiszen a jóból is megárt a sok.

 

Kiknek ajánljuk?

 

A szögegyenes, vastag hajjal rendelkező lányoknak.

 

Ez a frizura akkor tökéletes, ha nem túl rövid. Ilyenkor nagyon nőies és ideális az aprótermetű hölgyeknek. Ám még nekik is kerülniük kell, ha hajuk túl vastagszálú vagy állakpocscsontjuk túl hangsúlyos.

 

Turbó göndörség

 
 

 Kerek archoz nagyon nem ajánljuk - Fotó: so feminin

Dús, dús, még dúsabb…

 

Kiknek ajánljuk?

 

Dús hajú, karakteres arcvonásokkal rendelkező csajoknak, akiknél lágyítani kell ezeket a vonásokat.

 

Az enyhe smink kontrasztot ad ennek a frizurának, és édes, játékbabás külsőt kölcsönöz viselőjének.

 

Nos, ez az a frizura, amire az erős állkapocscsonttal rendelkezőknek szükségük van. Azonban vigyázat, a kistermetű törékeny hölgyek könnyen elveszhetnek alatta!

 

A Kim Wilde séró

 
 

 Szereted a vad dolgokat? - Fotó: so feminin

A Samantha Foxszal nagyjából egy időben taroló brit énekesnő dús hajkoronája ezen a télen távolról se lesz ciki. A koncepció: a fejtetőn vékonyított tincsek, melyek közül néhány hosszabbra van hagyva, egészen a vállig érőre.

 

Kiknek ajánljuk?

 

Azoknak, kiknek tincseit könnyű megszelídíteni. Lightos smink ajánlott hozzá, nehogy a bennünk lévő forradalmár átvegye az uralmat.

 

Különösen az ovális arccal, hosszú vékony nyakkal megáldott hölgyeknek előnyös ez a ’80-as évekre hajazó frizura.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.