Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi téli Hajtrend!!

2008.12.05

Az idén a frizuradivatban is visszatértünk, újra felfedeztük, felfrissítettük a 70-80-as évek a végletekig nőies hajfürtjeit.

Természetesen kicsit a jelen szája íze szerint színezve, ritkítva, fésülve. A hideg időjárás beköszöntével frizuraszempontból három probléma merül fel: a frizuraromboló sapka, a hóesés és a napsütés hiányától világosabb arcbőr. Lássuk, hogy mindezek ellenére, hogyan tud a 2008-as őszi-téli frizuradivat stílusos és divatos lenni.

 

 A göndör hullámok idén télen is hódítanak, ráadásul
a sapka sem tehet nagy károkat a tincsekben - Fotó:
Google


Abszolút sztár a bubi frizura

Akár sima, akár hullámos vagy göndör, a bubifrizura minden hajtípushoz jól áll. Frufruval kihangsúlyozhatjuk, vagy takarhatjuk arcformánkat, kiemelhetjük arcunk előnyös részeit. A bubi – vagy bob - az idei hideg szezonban lehet arcot keretező vagy lépcsőzetes bubi, de az asszimetrikus bozontos is szóba jöhet.
 

 A bubi könnyen kezelhető, mégis extravagáns külsőt kölcsönöz - Fotó:
Google


A rövid, félhosszú haj kedvelőinek itt van például az úgynevezett fordított bubi, ami hátul egészen rövid, elől hosszabb, ezért vékonyszálú hajhoz is kiválóan alkalmas és kihangsúlyozza az álkapocs vonalát és az arc egyes részeit.
 

 A srácoknak a kissé égbe törő formát ajánlják az idén a stylistok - Fotó:
Google


A lépcsőzetesen vágott bubi nemcsak dúsítja a hajat, hanem játékos, rámenős is, így szintén alkalmas vékony szálú hajhoz is. A dúsabb hajkoronával megáldottak, a végeknél elvékonyíthatják, amivel fiatalossá és merésszé tehetik. A klasszikus bubi szintén divatos idén ősszel, elegáns viselet, klasszikus megjelenést kölcsönöz. A bubi göndör változata két oldalt két tinccsel keretezi az arcot.
A bubihoz idén frufru is dukál, ami lehet szexisen féloldara fésült, vagy egyenes frufru, mely a klasszikus bubihoz passzol leginkább. A frufrut 3-4 hetente karban kell tartani. Ovális arcformájú hölgyeknek ajánlott.
 

 A hosszú hajból is sok hozható ki némi fantáziával - Fotó: Google


Szemtelenül ficánkoló hosszú haj


A mínusz 20 fokos hidegben igazán örülhetnek hosszú hajúak, hogy a több réteg meleg ruhán kívül még a hajuk is melegíti kicsit őket. A hosszú haj a 2008-as őszi-téli szezonban szenvedélyesen dús formát ölt. Nem szükséges a sapka és a neves időjárás miatt aggódnunk, szabad folyást engedhetünk hajunknak és egyúttal felcserélhetjük a hajvasalót hajcsavarókra, mert az idén a nyolcvanas évek filmsorozataiból jól ismert laza loknik, dús hajkorona a menők. Mivel a dús hatás elérése a cél, a tépett hajat a teljes hosszában meghagyott hajkorona váltja fel.  De hogy a sorozatoknál maradjunk a szemtelenül ficánkoló hullámokon kívül trendik lehetünk a kifelé vasalt végű egyenes hajjal is, hasonlóan Charlie angyalaihoz, illetve a befelé fésült Vidal Sassoon nevéről elhíresült frizurával is.
Szintén nosztalgikus hangulata van a nagy visszatérőnek, a sima lófaroknak, hátul befont copfoknak, a – főleg alkalmakra ajánlott - felfogott hajnak, kontyoknak. A laza, kócos kontyot hétköznapokban is nyugodtan használhatják, elsősorban a szép nyakú lányok.
 

 A konty klasszikusan elegáns formája idén erőteljes
helyet foglal el a divatban - Fotó: Google


A rövid haj márpedig nem megy ki a divatból

A rövid hajat sokszor kihagyják a frizuradivat bemutatásokból, pedig akiknek a rövid áll jól, értelmetlen hajkorona-növesztéssel kínlódni. A rövid hajúaknak ugyanakkor számtalan lehetőségük van nemcsak arcformájukat, de egyéniségüket is kifejezni hajviseletükkel. Másik előnye, hogy kevesebb formázást, törődést igényel és előnyösebb vékonyszálú, ritka hajhoz, nem utolsó sorban fiatalít is és akár kéthavonta változtatható. Idén ősszel a kifelé szárított, egyenes hajat érdemes kipróbálni.Hajszínválasztás a természetesség jegyében

Felejtsük el a hagyományos szőkét, és “nyers” színeket, mint a 2006 trendi pinkje és kék tincsei. A természetes hajszín a divat. A hirtelen szőke, mint ahogyan a hideg hajszínek nem ajánlottak téli időszakra, mert a napfény hiányában nem tűnnek természetesnek. Válasszunk inkább sötét tincsekkel tűzdelt szőke hajszínt, ami amellett, hogy természetesebb hatású, a téli világosabb arcbőrhöz is előnyösebb. Az aranybarna lekörözi idén a vörös árnyalatait. Bár kombinálható burgundival és barnával, mielőtt betincseljük hajunkat, győződjünk meg róla, hogy természetes, napszítta hatást kelt inkább, mint tarka csíkozást.
Legjobb hajszínek a téli időszakra a meleg, élénk, sötét színek, mint a perzselő barna vagy némely árnyalata ennek tincsek formájában. Ezek a színek csábítóvá, meséssé teszik megjelenésünket és kiemelik arcszínünket is.
 

 Az ősz pont a sokszínűségről szól. Kísérletezzünk mi is - Fotó:
Google


A haj - legyen hosszú vagy rövd, göndör vagy sima, dús, vagy vékony szálú - minden nő büszkesége, de csak ha egészséges, ápolt, és karbantartott. Ne csak a frizuratrendre figyeljünk, hanem arra is, hogy hajunk egészséges maradjon. Persze teljesen új sosincs a nap alatt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.