Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


haj ápolás most hogy vége a nyárnak!

2008.10.15

Nyáron a hajunk fokozott megterhelésnek van kitéve, s így az évszak végére már érezhető, hogy intenzívebb ápolást igényel.

A nyári erős napfény, a sós víz, a szél, mind-mind olyan tényezők, melyek veszélyt jelentenek a hajunkra, ezért éppolyan fontos ápolni, mint a bőrünket. Nyaralás alatt érdemes szintartó, fényvédő sampont használni, ami véd az UV sugarak ellen. Nyaralás után pedig intenzív utókezelést is ajánlatos végezni.

 
 

 A természetes anyagok táplálják, de nem
károsítják tovább a haj szerkezetét - Fotó:
Google

Tippek:

 

-         Olyan sampont használjunk, ami nem lugozza ki túlságosan a hajunkat. Válasszunk egy enyhébb hatású samponfajtát.

-         A balzsam használata nélkülözhetetlen. Hidratál, ápol és bársonyossá teszi a hajszálakat. A balzsamok és az olajok abban is segítenek, hogy a haj szerkezete ellenálljon a nap sugarainak.

-         Ajánlott még az intenzív hajápolás maszkokkal, pakolásokkal, előkezelőkkel, amelyek regenerálják a haj nyári károsodását. A hajpakolások rendbe hozzák  a vitamin hiányos, fénytelen, töredezett hajat. Ezek használatáról azonban érdemes kikérni szakember véleményét. Nagyon fontos, hogy a pakolás olajokat tartalmazzon, jojoba, avokádó olajat, kasmír kivonatot, különböző hidratáló anyagokat, illetve olyan krémeket amelyek segítik a haj szerkezetének helyreállítását. Sokan ajánlják a házi praktikákat így a mézet, a sört, a tojásfehérjét, illetve sárgáját, valamint a citromot  és a különféle teákat.

 

 Bánjunk vele körültekintően - Fotó: Google

-         A hajvasaló és a túl forró hőfokon alkalmazott hajszárító köztudottan árt a hajnak, ugyanis a hő roncsol. Előkezelő szerek használatával azonban ellenállóbbá tehetjük a hajat a hajszárító hőjével szemben.

-         Ha szép és egészséges hajat szeretnénk érdemes odafigyelni a táplálkozásra is, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt és fehér húsokat. Vitaminokra és nyomelemekre nemcsak a szervezetünknek, hanem a hajunknak, fejbőrünknek is nagy szüksége van. A kalcium, a cink, a vas, a magnézium és a B vitamin egyaránt fontosak az anyagcserében, igy a szőrtüsző anyagcseréjében is. Ha ezek az anyagok nincsennek kellő mennyiségben a szervezetben, akkor következik be a hajhullás, vékonyodás és töredezetté válás.

 

 Nem csak a reklámokban lehet valakinek gyönyörű a haja
- Fotó: Google

-         Ha úgy tapasztaljuk, hogy a hajunk a nyári behatások miatt fokozottan károsodott érdemes szakemberhez fordulnunk egy frissítő vágásra, vagy ápoló pakolásra. A fodrász szalonban mindenféle hajtipusra és fejbőrre tudnak ajánlani regerenáló szereket, pakolásokat, maszkokat, melyek segítségével a megviselt hajkoronánkat ismét régi pompájában viselhetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.