Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


a szem festése:D

2008.11.09

Kép

Ki ne szeretne igéző tekintet, amivel mindenkit elbűvöl egy szempillantás alatt? Mit tegyünk a kívánt hatás érdekében – és mit ne? Íme néhány tipp!

Kezdjük azzal, mivel dobjuk fel szemeinket:

 
 

 Csak csínján bánjunk minden
művel - Fotó: Google

Nem mindegy, milyen a szemfestékünk. Megéri beruházni egy-két drágább szemhéjpúderbe, hiszen a márkás termékek minősége az esetek többségében jobb, mint olcsóbb társaiké. Nem csomósodnak össze, nem olvadnak le a szemhéjról két perccel a felvitel után.

 

Kísérletezzünk az új trendekkel. Ne riadjunk vissza a merészebb árnyalatoktól se, mint a kékek, lilák, vagy zöldek. Izgalmas színekkel mi is izgalmasabbnak tűnünk.

 

Ne hanyagoljuk a szempillaspirált se. A hosszú szempilláknak senki se tud ellenállni!

 

Keverjük a színeket! Így új izgalmas árnyalatokat, kombinációkat kaphatunk. Csupán egy dolgot kerüljünk: az erős válaszvonalakat a színek között. Dolgozzuk egybe a színek határait!

 

Gyakoroljunk! Új sminkünket először olyankor próbáljuk ki, mikor bőségesen van rá időnk, hogy ha nem sikerül, akkor lemoshassuk, és újra próbálkozhassunk, hogy mesterien fel tudjuk vinni, mire eljön a nagy bevetés ideje.

 

Mitől tartózkodjunk:

 
 

 Minden alkalomhoz más smink dukál! - Fotó: Google

Ne menjünk csődbe egy szempillaspirál miatt. Ma már számtalan jó minőségű, márkás darabot vásárolhatunk racionális áron.

 

Ne húzzuk ki szemeink alsó részét – kisebbnek fogja mutatni őket. Ehelyett próbáljuk ki, milyen, ha egy icipici szemhéjpúdert viszünk fel a szemek alsó vonalára.

 

Sötét rúzshoz ne készítsünk erős, füstös tekintetet. Vagy az ajkakat, vagy a szemeket hangsúlyozzuk, a smink többi része legyen inkább semleges árnyalatú. Így nem fogunk úgy kinézni, mint egy bohóc.

 
 

 Törekedjünk a természetességre! - Fotó: Google

Ne szedjük túl a szemöldökünket. A túlságosan kiszedett szemöldök nagyon hamis benyomást kelt másokban. Maradjunk a még természetes határokon belül. Amennyiben randira, családi összejövetelre, buliba készülünk, a nagy esemény előtt egy-két nappal szedjük ki a szemöldököt, hogy az esetleges pirosság elmúljon, mire jelenésünk van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szatmarnemeti

(Bea, 2010.02.12 13:59)

szep sminkek:-)